Blog

Voorkom een stressvolle verhuizing

Geschreven door praatrob, op 6 mei, 2019

Verhuizen kan soms enorm stressvol zijn. Alles spullen moeten ingepakt worden, eventueel neem je afscheid van spullen, het demonteren van meubels en het uitpakken om niet te vergeten. Het liefst staan alle spullen op dezelfde dag van de verhuizing weer op de goede plek in het nieuwe huis. Het is mogelijk maar vaak niet de realiteit

 Zorg ervoor dat je voor de verhuisdag de koelkast leegmaakt en laat ontdooien. Pak de laatste spullen in en haal de meubels uit elkaar zodat de verhuizing vliegend van start kan gaan. Pak ook een weekend of rugtas in alsof u gaat kamperen. Niets is vervelender dan zoeken naar de spullen die je nodig hebt.

Verwacht niet dat je al je spullen direct zal terug vinden. Ook al zijn dozen gelabeld en per kamer ingepakt. Zeker als je hulp hebt gehad bij het inpakken van de verhuisdozen kan het lastig zijn om sommige dingen terug te vinden. Ook het inrichten van je huis neemt tijd in beslag. Hoe gaat de nieuwe opstelling vormgeven. Past de nieuwe kast net niet op de plek die je in gedachte had of is de tafel toch iets te groot.

Maak na de lange dag tenminste één kamer bewoonbaar bijvoorbeeld dat er mensen kunnen zitten. Rust een beetje uit, de volgende dag pak je alles uit en hang je het naambordje op!