Blog

Verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem: 5 zaken om te overwegen

Geschreven door praatrob, op 9 juni, 2023

In deze tijd wordt het steeds aantrekkelijker om voor een nieuwbouw huis te kiezen. Er zijn immers veel mensen die een huis zoeken en maar weinig bestaande huizen beschikbaar. Ook in de omgeving van Arnhem. Want ook in Arnhem is veel nieuwbouw beschikbaar. Wel zijn er een aantal zaken om aan te denken als u gaat verhuizen naar een nieuwbouw huis. U leest daarom in deze blog alles over het verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem.

Waarom kiezen voor Arnhem en nieuwbouw?

Behalve dat het in deze tijd lastig is om een bestaande woning te vinden door de grote vraag, zijn er nog vele andere redenen om in Arnhem voor nieuwbouw te kiezen. Zo is bij nieuwbouw vaak de hele straat en buurt nieuw, waardoor niemand nog weet wie er woont. U komt dus niet in een bestaande buurt waar alle buren elkaar al jaren kennen.

Daarnaast zijn nieuwbouw huizen onderhoudsvriendelijk, energiezuinig en kunt u deze helemaal aanpassen en inrichten naar uw persoonlijke smaak. Verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem is ook nog eens een hele goede keuze, omdat Arnhem een prachtige gemeente is. Het is een groene gemeente met veel parken, horecagelegenheden en leuke winkels. Er worden bovendien veel evenementen georganiseerd, dus er is altijd wat te doen.

Verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem

Voor het verhuizen zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Het zijn dingen die vaak vergeten worden in alle drukte, terwijl ze uw verhuizing een stuk makkelijker kunnen maken. Een paar verhuistips kunnen u al goed op weg helpen, maar deze 5 zaken zijn toch ook belangrijker dan u denkt.

1. Zorg dat alles klaar is in uw nieuwbouw in Arnhem

Niets is vervelender dan dat u uw meubels heeft neergezet in Arnhem in uw nieuwbouw huis en het huis niet af blijkt te zijn. Bijvoorbeeld omdat de vloer opnieuw gelegd of afgemaakt moet worden, of er nog ergens een wand gestuukt moet worden. Zorg er daarom voor dat alles in huis helemaal klaar is voordat u er meubels neerzet. Dan weet u zeker dat er niets beschadigd raakt en u niet onnodig twee keer met alles aan het slepen bent.

2. Niet alles klaar? Regel een opslagruimte

Moet u toch noodgedwongen verhuizen terwijl uw nieuwbouw in Arnhem nog niet klaar is? Dan is het slim om een opslagruimte te regelen. Hier kunt u dan veilig uw meubels opslaan totdat u ze in uw nieuwe huis kunt plaatsen. Deze optie is ook slimmer dan de meubels toch al in uw huis neerzetten, zoals aangegeven bij punt 1.

3. Maak een verhuiskaart

Zoals bij elke verhuizing is het slim om een verhuiskaart te maken als u gaat verhuizen naar uw nieuwbouw in Arnhem. Zo zijn vrienden en familie meteen op de hoogte van uw nieuwe adres en kunnen ze eventueel op bezoek komen. Tegenwoordig zijn verhuiskaarten heel makkelijk online te maken. Het enige wat u hoeft te doen is een leuke foto te maken van uw nieuwe huis en de adresgegevens in te vullen.

4. Zet abonnementen om naar uw nieuwbouw in Arnhem

Vergeet vooral niet om alle post en andere abonnementen om te zetten naar uw nieuwe adres. Soms kan in Arnhem de nieuwbouw nog niet duidelijk staan aangegeven in adressenlijsten, dus let goed op. De straat, en soms zelfs de hele buurt, waar u gaat wonen, is immers nog vrij nieuw. Het is dus niet zo gek dat deze nog niet overal te vinden is. Denk bij abonnementen bijvoorbeeld aan internet en telefonie, tijdschriften of kranten en rekeningen die u thuis gestuurd krijgt.

5. Sorteer al uw spullen van tevoren

Misschien wel het belangrijkste punt van allemaal: zorg dat u alles van tevoren gesorteerd hebt. Het zou erg vervelend zijn als u allemaal spullen verhuist die u in Arnhem in uw nieuwbouw niet meer nodig heeft. Gaat u kleiner wonen? Dan is het al helemaal goed om te sorteren, omdat u wellicht niet alle spullen zomaar meer kwijt kunt. Wees daarom kritisch in wat u wel en niet mee wil nemen. Dat scheelt een hoop onnodig gesjouw.

Schakel hulp in voor het verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem

Er zijn altijd wel dingen die u gaat vergeten bij het verhuizen, hoe goed u zich ook voorbereid heeft. Daarom is het slim om de hulp in te schakelen van een professioneel verhuisbedrijf voor het verhuizen naar nieuwbouw in Arnhem. De professionele verhuizers weten precies wat ze doen, gaan veilig met uw spullen om en regelen alles voor u. En omdat elke verhuizing anders is, is het fijn om met een verhuisadviseur af te stemmen wat uw wensen zijn. U kunt een verhuizing vaak al heel makkelijk online aanvragen.

Met bovenstaande informatie kunt u hopelijk zorgeloos verhuizen en gaan genieten in Arnhem van uw nieuwbouw huis. Veel succes!

026-20 22 990