Blog

Verhuistips voor een efficiënte verhuizing

Geschreven door praatrob, op 9 juni, 2023

Verhuizen kan een stressvolle en tijdrovende taak zijn. Er komt zoveel bij kijken. Van het inpakken van al uw spullen tot het organiseren van transport en het regelen van nutsvoorzieningen op uw nieuwe adres. Maar met een goede planning en de juiste verhuistips kunt u het proces soepeler en efficiënter maken. In deze blog bespreken we enkele verhuistips voor een efficiënte verhuizing. We hopen dat u van deze verhuistips een checklist kunt maken!

Verhuistips voor de voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk en voor een verhuizing geldt dit al helemaal. Vandaar een aantal verhuistips voordat het inpakken gaat beginnen. Als eerste is het belangrijk dat u op tijd begint met de voorbereiding. Tijdens de verhuizing zelf zult u het echt enorm druk hebben. Zorg er dus voor dat alles wat u van tevoren kunt doen, gedaan is.

Ten tweede: koop of huur verhuisdozen. Als u wilt gaan verhuizen zijn verhuisdozen essentieel. Het is dus ook belangrijk dat u deze op tijd huurt of koopt. Wij raden aan om verhuisdozen te huren, want u verhuist niet heel vaak en het is een stuk goedkoper dan nieuwe dozen kopen.

Zorg daarnaast dat u op tijd alle administratieve zaken regelt. Denk hierbij aan het inschrijven bij de nieuwe gemeente, adreswijziging doorgeven aan uw werkgever, bank etc. Vergeet tot slot niet om uw energieleverancier te informeren over de verhuizing.

Verhuistips voor inpakken

Ten eerste is het handig om elke dag een aantal dozen in te pakken. Als u 6 weken van tevoren begint om elke dag 2 tot 3 dozen in te pakken dan hoeft u dit niet allemaal in één keer te doen. Dit scheelt veel tijd en stress tijdens de week van de verhuizing.

Zorg er ook voor dat al uw verhuisdozen stevig genoeg zijn om te verhuizen. Dus voordat u uw dozen huurt of koopt, controleer even of deze van goede kwaliteit zijn. Daarnaast is het heel belangrijk dat u genoeg vul- en inpakmaterialen heeft gekocht. Denk hierbij aan oude kranten of bubbeltjesplastic. Door dit materiaal in de dozen te leggen kunt u voorkomen dat spullen beschadigd raken. Dit kunt u vooral gebruiken als u de dozen niet helemaal vol krijgt.

Een andere tip is om onderdelen te bundelen die bij elkaar horen. Leg bijvoorbeeld kabels en draden van één elektronisch apparaat bij elkaar. Dan hoeft u bij het uitpakken niet uit te zoeken wat bij elkaar hoort. Verder is het handig dat u belangrijke spullen apart inpakt. Dit zijn spullen waar u makkelijk bij moet kunnen als het nodig is. Denk hierbij aan uw ID-kaart, rijbewijs, creditcard, medicijnen etc. Gebruik deze verhuistips tijdens het inpakken zodat dit nog soepeler verloopt.

Verhuistips tijdens de verhuizing

Allereerst is het belangrijk dat u de keuze maakt of u zelf gaat verhuizen of dat u dit door een verhuisbedrijf laat doen. Om deze keuze makkelijker te maken kunt u uzelf het beste een aantal vragen stellen. Zoals: kan ik dit financieren? Heb ik genoeg vrienden/familie die mij kunnen helpen? Ken ik mensen met apparatuur dat ik hiervoor nodig heb? En ga zo maar door. Dit zijn maar een paar vragen, maar ze geven wel al een duidelijk beeld van waar u aan moet denken als u twijfelt tussen zelf verhuizen of het door een verhuisbedrijf te laten doen.

Wij raden u aan om te kiezen voor een verhuisbedrijf. Dit zijn namelijk professionals die dit dagelijks doen. Met hun ervaring loopt de verhuizing sneller, efficiënter, veiliger en minder stressvol voor u. Zorg voor een goede communicatie met het verhuisteam en vertel hen precies wat u wilt.

Een van de meest belangrijke verhuistips voor tijdens de verhuizing zijn dat u alle meubels al in de juiste ruimtes probeert neer te zetten. Dit scheelt veel tijd als u alles woon-klaar gaat maken. Zorg verder ook dat alle verhuisdozen in een hoek van de kamer gezet worden. Pak vervolgens één voor één alles uit.

Met deze verhuistips kunt u uw verhuizing efficiënter en minder stressvol maken. Probeer daarnaast met deze verhuistips een checklist te maken. Begin op tijd met plannen, ruim voordat u begint met inpakken. Label uw dozen duidelijk en huur professionele verhuizers in om u te helpen. Zorg voor goede communicatie. Met deze aanpak kunt u uw verhuizing soepel en succesvol laten verlopen.

026-20 22 990