Blog

Planning voor bij een verhuizing

Geschreven door praatrob, op 13 mei, 2019

Bij het regelen van een verhuizing is het essentieel om hier een juiste planning voor te maken. Dit wordt helaas nog te vaak onderschat en uiteindelijk ontstaat tijdnood of worden punten over het hoofd gezien. Een dergelijke planning kan op verschillende manieren vormen hebben, uiteindelijk gaat het erom dat er orde ontstaat. Met behulp van dit artikel willen we helpen om de eerste stap te gaan zetten en tot een goede verhuisplanning te komen.

Voor het organiseren van een succesvolle verhuizing is het essentieel om een goede planning te maken. Dit wordt vaak niet gedaan door alle drukte die bij een verhuizing komt kijken. De kans wordt hierdoor groter dat er punten over het hoofd gezien worden. Met dit artikel kan jij beginnen aan het maken van een juiste verhuisplanning. Verhuizen is op te delen in drie fases:

  1. De voorbereiding
  2. De verhuisdag
  3. Na de verhuizing

Voorbereiding op het verhuizen

Er zijn natuurlijk een aantal zaken die voorafgaand geregeld deinen te worden. Begin op tijd met die zaken en plan ruim. Schakel ook tijdig een verhuisbedrijf in. Denk hierbij aan enkele maanden voordat de verhuisdatum geregeld wordt. Maak vervolgens ook alvast een inventarisatie van de spullen die verhuist gaan worden. Hierdoor wordt ook duidelijk wat van tevoren ingepakt kan worden. Maak ook gebruik van een verhuischeck list.

De verhuisdag

Nu de dag is aangebroken komen alle voorbereidingen samen op de verhuisdag. Zorg dat alles klaar staat en dat de mankracht aanwezig is in de vorm van een verhuisbedrijf en eventuele hulpkrachten. Door de juiste voorbereidingen zal er zo min mogelijk stress aanwezig zijn tijdens het verhuizen. Een draaiboek voor zo’n dag is geen overbodige luxe. Wat wordt eerst ingeladen en wie moet waar zijn. Het verhuisbedrijf zal alles in goede banen leiden en zorgen voor een vlekkeloze verhuizing.

Na de verhuizing

Controleer of alle spullen goed zijn aangekomen en hopelijk kan er snel genoten worden van de nieuwe woning. Loop na de verhuizing de checklist langs of er niks over het hoofd is gezien. Op onze website staat ook een aantal checklisten.  Vervolgens geef je de adreswijziging door om te voorkomen dat er nog post verschijnt op het oude adres. Zoek daarom uit waarbij de wijziging allemaal door gegeven dient te worden.

 

 

026-20 22 990