Blog

Overdracht van je woning: Koopwoningen

Geschreven door praatrob, op 27 mei, 2019

Als je gaat verhuizen dan is er een moment waarop je je huis moet overdragen. Dit moment is voor koopwoningen anders dan voor huurwoningen. Vandaag behandelen wij alleen de overdracht van een koopwoning. Begin deze week hebben wij ook de overdracht van een huurwoning behandeld.

Overdracht van een koopwoning:
De officiële overdracht van een koopwoning is anders dan die van een huurwoning. De officiële overdracht van een koopwoning vindt bij de notaris plaats. Naast het ondertekenen van de leveringsakte en de hypotheekakte worden bij de notaris ook de sleutels overhandigd.

Voordat deze overdracht plaatsvindt raden wij aan om samen met de verkoper een laatste inspectieronde te doen om samen te kijken of het huis inderdaad opgeleverd wordt als afgesproken in de koopovereenkomst. Ben jij de koper van een koopwoning, dan is het belangrijk om tijdens deze laatste inspectie het huis goed te controleren. Eventuele schade of andere gebreken die later naar voren komen vallen niet onder de verantwoordlijkheid van de vorige eigenaar.

Het is niet verplicht om het koophuis bij de overdracht te inspecteren maar het is wel verstandig. Dit kan eventuele conflicten vermijden en de inspectie geeft jou als koper meer zekerheid.