Blog

Overdracht van je woning: Huurwoningen

Geschreven door praatrob, op 24 mei, 2019

Als je gaat verhuizen dan is er een moment waarop je je huis moet overdragen. Dit moment is voor koopwoningen anders dan voor huurwoningen. Vandaag behandelen wij alleen de overdracht van een huurwoning. Begin volgende week wordt de overdracht van een koopwoning behandeld.

Overdracht van een huurwoning:
Bij het verlaten van een huurwoning vindt er meestal enkele weken voor het einde van de huurovereenkomst een voorinspectie plaats door de verhuurder. Bij deze voorinspectie bekijkt de verhuurder het huis en geeft hij of zij aan wat er aangepast moet worden voor de overdracht. Bij de voorinspectie mogen er meubels in het huis staan.

De eindinspectie valt samen met de uiteindelijke overdracht. Het huis moet schoon zijn, leeg zijn en er mogen geen meubels meer in het huis staan. Bij beide inspecties is het belangrijk om aanwezig te zijn, zodat er waar nodig is toegelicht kan worden.

Bij het intrekken van een huurwoning is het erg belangrijk dat je de woning meteen inspecteert op schade en gebreken. Mocht je wat vinden, geef dit direct door aan de verhuurder, zodat je niet aansprakelijk wordt gesteld voor de schade als je het huis ooit weer verlaat.